Prajiturele cu nuca de cocos din: faina pentru prajituri, zahar pudra, unt, ou, nuca de cocos, gem de zmeura. Ingrediente: 550 ml făină pentru prăjituri 120 g zahăr pudră 90 g unt 1 ou Ingrediente pentru topping: 3 ouă 80 g de nucă de cocos deshidratată 80 g nucă de cocos rasă 55 g zahăr […]
Prajiturele cu orez
PrinteazaPrajiturele cu orez din: orez brun, supa de legume, ceapa, usturoi, condimente, cimbru, sare, sos iute, mustar dijon, fasole, pesmet, ulei, felii de lamaie.
Ingrediente:
- 100 gr orez brun, spalat si scurs
- 500 ml supa de legume
- 2 cepe, tocate
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 1/2 lingurite condimente cajun plus extra pentru servire
- 1 1/4 lingurite cimbru, tocat
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 – 1 lingurita sos iute, dupa preferinta
- 1/2 lingurita mustar dijon
- 65 gr fasole alba, gatita si pasata
- 60 gr pesmet
- Ulei, dupa necesitate
- Felii de lamaie, pentru servire
Mod de preparare:
Combinati orezul cu supa intr-o oala, aduceti la fierbere si gatiti acoperit 30-35 de minute.
Pastrati deoparte sa se raceasca.
Transferati apoi intr-un bol mare, adaugati ceapa, usturoi, condimente, cimbru, sare, sos iute si mustar.
Omogenizati bine. Incorporati fasolea si amestecati.
Adaugati pesmetul si omogenizati. Formati prajiturele si asezati intr-o tava pe hartie de copt.
Incingeti ulei intr-o tigaie si prajiti cate 5-6 minute pe fiecare parte.
Serviti cu felii de lamaie. Sunt suficiente pentru 2-3 portii.
Nota:
Condimentele cajun le puteti face voi:
- 1/2 lingurita paprika
- 1/4 lingurita pudra de usturoi
- 1/4 lingurita pudra de ceapa
- 1/4 lingurita oregano
- 1/8 lingurita piper
- 1/8 lingurita chmion
Toate aceste ingrediente le amestecati si le puteti, de asemenea, depozita intr-un borcan si le puteti folosi si pentru alte preparate.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze
Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze din: piscoturi, faina, zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, suc de lamaie, ou, unt, ulei, jeleu de coacaze, zahar pudra. Ingrediente: 4 piscoturi 180 g faina 80 g zahar 1 lingurita de zahar vanilinat coaja rasa si sucul stors de la 1/2 lamaie 1 ou 70 g unt […]
Pofta buna!