Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze
PrinteazaPrajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze din: piscoturi, faina, zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, suc de lamaie, ou, unt, ulei, jeleu de coacaze, zahar pudra.
- 4 piscoturi
- 180 g faina
- 80 g zahar
- 1 lingurita de zahar vanilinat
- coaja rasa si sucul stors de la 1/2 lamaie
- 1 ou
- 70 g unt moale
- 60 ml ulei
- 150 g jeleu de coacaze
- zahar pudra
Mod de preparare:
Se asaza piscoturile intr-o punga si se zdrobesc cu sucitorul.
Din pesmetul obtinut se framanta un aluat omogen, adaugand faina, 50 g zahar, zahar vanilinat, coaja de lamaie, ou, unt si ulei.
Se modeleaza o bila din acest aluat, se infasoara apoi in folie transparenta si se da la frigider timp de cca 60 minute.
Se incinge cuptorul la 180 °C. Cu manile reci, se modeleaza din aluat bilute cat o nuca si se asaza pe tavi tapetate cu hartie de copt.
Se face in fiecare dintre ele cate o adancitura, folosindu-se de coada unei linguri de lemn.
Fursecurile se coc la cuptor cca 15 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Se pune pe foc, intr-o craticioara, jeleul de coacaze; se adauga 30 g zahar si suc de lamaie; se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mijlociu cca 5 minute.
Se lasa apoi sa se racoreasca putin amestecul si se asaza in interiorul fursecurilor. Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se usuce bine.
Prajiturele cu piscoturi si jeleu de coacaze
Pofta buna!