Prajitura din foi cu miere din: faina, unt, zahar, praf de copt, smantana, miere, ciocolata. Ingrediente: Pentru foi: 300 g făină 50 g unt 100 g zahăr pudră un plic praf de copt un ou 2-3 linguri smântână Pentru cremă: o cutie lapte concentrat 300 g unt 2 linguri miere Pentru servit: ciocolată rasă Mod […]
Prăjiturele de sărbătoare
PrinteazaPrăjiturele de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare, galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac, lapte si biscuiti.
aluat:
- 42 g drojdie
- 100 g zahar
- 500 g faina
- 200 ml lapte
- 1 pachet zahar vanilat
- sare
- 3 galbenusuri
- 80 g unt
- 1 ou
- migdale si stafide
umplutura de branza:
- 250 g branzica de vaci
- 1 ou
- 75 g zahar
- 1 zahar vanilat
umplutura de mac:
- 200 g seminte de mac rasnite
- 100 ml lapte
- 60 g zahar
- 30 g unt
- 50 g biscuiti
Mod de preparare:
Se pune drojdia într-un castron, se adaugă 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte.
Se amestecă uşor şi se lasă să crească la loc cald. Se cerne făina. Se adaugă restul de zahăr, zahărul vanilat, sarea, gălbenuşurile, untul topit şi maiaua. Se pune laptele şi se frământă un aluat care se lasă să crească.
Se amestecă brânza de vaci cu oul, zahărul şi zahărul vanilat. Seminţele de mac se pun la încălzit cu laptele şi zahărul.
Se adaugă untul topitşi biscuiţii râşniţi. 0 Se împarte aluatul în 20. Se pun bucăţile în tava cu hârtie.
Se presează, apoi se ung cu oul bătut, se pune brânza, macul, migdale şi stafide. Se coc 20 de minute.
Prăjiturele de sărbătoare
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura din foi cu miere
Pofta buna!
copiilor mei sigur le-ar placea aceste prajiturele
Bune prajiturele astea