Prajiturele stropite cu lamaie
PrinteazaPrajiturele stropite cu lamaie din: unt, zahar, oua, faina, lamai.
- 250 g de unt moale
- 400 g de zahăr fin
- 3 ouă, bătute uşor
- 250 g de făină cu agent de creştere
- coaja rasă şi sucul de la 3 lămâi
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 160° C/gaz. Se pun 12 forme de hârtie într-o tavă de brioşe.
Se bat untul, 250 g de zahăr, ouăle, făina, coaja de la două lămâi şi sucul de la 1 lămâie până se amestecă.
Se împarte compoziţia în formele de brioşă (acestea se vor umple destul de mult), apoi se dau la copt în partea de mijloc a cuptorului timp de 30 de minute, până când, dacă înfigi în ele o scobitoare, va ieşi curată.
Se lasă să se răcească 10 minute, apoi se mută prăjiturelele pe un grătar de metal aşezat pe o tavă şi se inţeapă fiecare din ele de câteva ori cu o scobitoare. Se toarnă sucul de lămâie rămas peste 150 g de zahăr şi coaja rasă de la 1 lămâie, se amestecă şi se întinde imediat cu o lingură peste prăjiturele.
Se lasă la răcit.
Prajiturele stropite cu lamaie
Pofta buna!