Prajiturele turcesti cu iaurt
PrinteazaO reteta delicioasa de prajiturele cu: oua, unt, iaurt, zahar, zahar vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 125 g unt moale
- 500 g iaurt
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 500 g griş
- 1 plic praf de copt
Ingrediente glazură:
- 125g zahăr
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă termorezistentă (25×25 cm).
Se separă ouăle. Untul se bate cu iaurt, gălbenuşuri, zahăr şi zahăr vanilinat. Se amestecă grisul cu praf de copt şi se înglobează, urmat de albuşul bătut. Aluatul se introduce în formă şi se nivelează. Se coace la cuptor 45-50 min.
Pentru glazură, se dau în fiert 2 min. 125 ml apă cu zahăr şi suc de lămâie. Prăjitura se scoate din cuptor, se glazurează şi se lasă să se răcească, înainte de servire se taie şi se presară cu cocos.
Pofta buna!