Suc de lychee cu afine din: lychee, afine, apa de trandafiri, apa minerala. Lychee este un fruct tropical originar din China, iar acum este cultivat în multe alte părți ale lumii, inclusiv Asia de Sud-Est, India și Africa de Sud. Lichiurile sunt adesea consumate proaspete ca gustare sau folosite în deserturi, băuturi și alte feluri […]
Prajiturele turcesti cu iaurt
PrinteazaPrajiturele turcesti cu iaurt: oua, unt, iaurt, zahar, zahar vanilat, gris, praf de copt, lamaie, fulgi de cocos.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 125 g unt moale
- 500 g iaurt
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- 500 g griş
- 1 plic praf de copt
glazură:
- 125g zahăr
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri fulgi de cocos
Mod de preparare:
Cuptorul se încinge la 175° C. Se tapetează cu hârtie de copt o formă termorezistentă (25×25 cm).
separă ouăle. Untul se bate cu iaurt, gălbenuşuri, zahăr şi zahăr vanilinat. amestecă grisul cu praf de copt şi se înglobează, urmat de albuşul bătut.
Aluatul se introduce în formă şi se nivelează. Se coace la cuptor 45-50 min.
Pentru glazură, se dau în fiert 2 min. 125 ml apă cu zahăr şi suc de lămâie. Prăjitura se scoate din cuptor, se glazurează şi se lasă să se răcească, înainte de servire se taie şi se presară cu cocos.
Pofta buna!
Frigarui de miel cu dovlecel din: carne de miel, dovlecei, pasta de tomate, usturoi, sare, coaja de lamaie, frunze de dafin. Timp de preparare 5 minute, Timp de gatire 10-15 minute, 6 portii Ingrediente: 500 gr carne de miel, cuburi 3 dovlecei, cuburi mari 3 linguri pasta de tomate 1 catel usturoi, zdrobit 1/2 […]