Prajiturele

Printeaza

Prajiturele din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, praf de copt, smantana, migdale, zahar pudra, lichior, gem de zmeura si zmeura.

Ingredente:

  • 3oua
  • 100 g zahăr tos
  • 1 linguriţa esenţa de vanilie
  • 60 g fâina, plus un vârf de praf de copt
  • 50 g migdale mâcinate
  • 250 ml smântână
  • 1 lingura zahăr pudra şi încă puţin pentru ornat
  • 3 linguri lichior (de ex. Cointreau)
  • 3 linguri gem de zmeura, trecut prin sita
  • 150 g zmeură proaspăta, opţional, pentru ornat

 

Mod de preparare:

încinge cuptorul la 4/180 C. Tapetează cu hârtie pergament o tavă de copt de 22×31 cm. Cu un mixer electric, amestecă ouăle, zahărul şi vanilia timp de 3-4 min până se omogenizează, incorporează fâina şi migdalele Toarnă în tavă, nivelează şi coacel 5-18 min.

Scoate din cuptor şi lasă să se răcească 30 min, apoi desprinde prăjitura de pe margini si râstoarn-o pe o hârtie pergament presărată cu zahăr pudră.

Curăţă blatul de resturile de hârtie, apoi decupează cât mai multe prâjiturele cu un cutter – ar trebui să rezulte cca 24.

Bate smântână până se întăreşte uşor, adaugă zahăr pudră şi lichior, apoi bate până se îngroaşă. Toarnă compoziţia într-un cornet pentru ornat sau o pungă alimentară căreia îi decupezi vârful.

Pune 12 rondele de blat pe un platou, toarnă cremă peste ele, acoperă cu puţin gem. apoi aşază o altă rondea de blat.

Lasă la răcit 4 ore, apoi presară zahăr pudră şi ornează cu zmeură.

Prajiturele

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.