Prajiturele
PrinteazaPrajiturele din: oua, zahar tos, esenta de vanilie, praf de copt, smantana, migdale, zahar pudra, lichior, gem de zmeura si zmeura.
Ingredente:
- 3oua
- 100 g zahăr tos
- 1 linguriţa esenţa de vanilie
- 60 g fâina, plus un vârf de praf de copt
- 50 g migdale mâcinate
- 250 ml smântână
- 1 lingura zahăr pudra şi încă puţin pentru ornat
- 3 linguri lichior (de ex. Cointreau)
- 3 linguri gem de zmeura, trecut prin sita
- 150 g zmeură proaspăta, opţional, pentru ornat
Mod de preparare:
încinge cuptorul la 4/180 C. Tapetează cu hârtie pergament o tavă de copt de 22×31 cm. Cu un mixer electric, amestecă ouăle, zahărul şi vanilia timp de 3-4 min până se omogenizează, incorporează fâina şi migdalele Toarnă în tavă, nivelează şi coacel 5-18 min.
Scoate din cuptor şi lasă să se răcească 30 min, apoi desprinde prăjitura de pe margini si râstoarn-o pe o hârtie pergament presărată cu zahăr pudră.
Curăţă blatul de resturile de hârtie, apoi decupează cât mai multe prâjiturele cu un cutter – ar trebui să rezulte cca 24.
Bate smântână până se întăreşte uşor, adaugă zahăr pudră şi lichior, apoi bate până se îngroaşă. Toarnă compoziţia într-un cornet pentru ornat sau o pungă alimentară căreia îi decupezi vârful.
Pune 12 rondele de blat pe un platou, toarnă cremă peste ele, acoperă cu puţin gem. apoi aşază o altă rondea de blat.
Lasă la răcit 4 ore, apoi presară zahăr pudră şi ornează cu zmeură.
Prajiturele
Pofta buna!