Prajituri cu aroma de rom
PrinteazaPrajituri cu aroma de rom din: unt, ou, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, otet de mere, esenta de portocale, rom, smantana, faina, ulei.
- 10 g unt topit
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1-2 linguri zahar pudra
- 1/2 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1/2 lingurita otet de mere
- 1/2 lingurita esenta de portocale sau de lamaie
- 2 lingurite rom
- 1-2 linguri smantana
- 1 cana faina
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un castron se bate untul cu 1 ou, galbenusuri, zahar pudra si zahar vanilat, un praf de sare si coaja de lamaie, obtinandu-se o spuma groasa alb-galbuie.
Apoi se inglobeaza otetul, esenta, romul si smantana. Se adauga la final faina, treptat si se framanta cu mainile un aluat elastic.
Se imparte aluatul in doua; o jumatate se infaoara in folie si se da la frigider.
Din restul se intinde o foaie dreptunghiulara si se taie fasii groase de cca 2 cm latime si 8 cm lungime.
Se face pe mijlocul fiecarei fasii cate o crestatura de 2,5 cm lungime si se trece un capat prin aceasta deschizatura.
Se asaza pe planseta si se acopera cu folie, ca sa nu se usuce
. Se procedeaza la fel cu restul de aluat. Se incinge uleiul intr-o cratita (la cca 190 °C) si se prajesc ingerasii 1-2 minute pe ambele fete.
Se scot, se lasa sa se scurga de excesul de grasime pe prosoape de hartie si se pudreaza apoi cu zahar.
Pofta buna!