Prajituri de cernusca incoltita
PrinteazaPrajituri de cernusca incoltita din: hrisca, seminte de mustar, mustar praf, seminte de in, usturoi, telina, cernusca, ceapa, marar, maioneza, nuci caju.
Ingrediente:
- două ceşti de hrişcă încolţită
- o lingură de seminţe de muştar încolţite sau o linguriţă de muştar praf
- o jumătate de ceaşcă de seminţe de in, măcinate
- un căţel de usturoi, pisat
- o ceaşcă de ţelină, tăiată în bucăţi mici
- o ceaşcă de cernuşcă, tăiată în bucăţi mici
- două cepe, mărunţite
- trei linguri de mărar proaspăt mărunţit sau o lingură de mărar uscat
- trei sferturi de ceaşcă de maioneză din nuci caju
Mod de preparare:
Prajituri de cernusca incoltita: Intr-un mixer, combinaţi lăstarii de hrişcă, muştarul, inul şi usturoiul, şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Intr-un vas mare, amestecaţi lăolaltă toate ingredientele, cu excepţia maionezei.
Formaţî din mixtură turtiţe şi deshidrataţi-le la 43 grade C, timp de şase ore. Intoarceţi-le şi deshidrataţi-le în continuare, între două şi patru ore.
Serviţi-le calde, unse cu maioneză!
Pofta buna!