Prajituri cu ciocolata neagra si alune
PrinteazaPrajituri cu ciocolata neagra si alune din: zahar pudra, faina, sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, albusuri, ciocolata neagra, alune.
Ingrediente aluat:
- 230 g zahăr pudră
- 160 g făină
- 1 praf sare
- 1/2 linguriţă zahăr vanilat
- câteva picături esenţă de vanilie
- 6 linguri unt moale
- 3 albuşuri
Ingrediente ornat:
- 150 g glazură de ciocolată neagră
- 8-l0 linguri alune pisate
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul pudră cu făină, zahăr vanilat şi sare. Se bate untul cu extract de vanilie.
Se înglobează albuşurile şi apoi, treptat, amestecul de făină. Se amestecă bine aluatul şi se lasă la frigider cca 1 oră, ca să se întărească.
Se unge cu unt topit tavă dreptunghiulară din silicon. Se repartizează pe ea 2 ovale subţiri de aluat (5 x 12 cm).
Se dau la cuptorul încins la 190 °C şi se coc până ce marginile devin maronii.
Se scot imediat din tavă, se transferă pe planşetă cu o paletă şi se răsucesc în cornete cât se poate de subţiri.
Se lasă să se răcească în această formă. Se procedează la fel cu întreaga cantitate de aluat.
Capetele cornetelor se trec apoi prin ciocolată şi se tăvălesc prin alune.
Prajituri cu ciocolata neagra si alune
Pofta buna!