Tartine cu peste – Reteta pentru diabetici din: branza, unt, ceapa, ardei gras, peste, paine. Tartinele cu pește sunt o opțiune excelentă pentru persoanele cu diabet, oferind o sursă bogată de proteine și acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului. Alegerea peștelui precum somonul, sardinele sau macroul poate oferi aceste […]
Prajituri cu crema de ciocolata si lapte
PrinteazaPrajituri cu crema de ciocolata si lapte din: unt, zahar pudra, faina, cuisoare, alune, galbenusuri, ciococata amaruie, vinars, lapte.
Ingrediente aluat:
- 160 g unt moale
- 100 g zahăr pudră
- 160 g făină
- cuişoare măcinate
- 80 g alune tocate
- 1-2 gălbenuşuri
cremă:
- 130 g ciocolată amăruie topită
- 60 g unt moale
- 2 linguriţe vinars
- 4 linguri lapte condensat
Mod de preparare:
amestecă făina cu un praf de sare şi cuişoare măcinate; se adaugă alunele, untul bătut spumă cu zahăr şi apoi gălbenuşurile; se frământă aluatul.
înfăşoară în folie şi se lasă să se odihnească la frigider cca 1 oră.
Intre timp se prepară crema: se amestecă ciocolata cu unt bătut, vinars şi lapte condensat; se dă la frigider.
împarte aluatul în două şi se întind foi groase de 2 mm.
decupează forme decorative: din 1/2 din ele se mai decupează o deschidere cu o formă mai mică.
Se coc 7-8 minute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul încins la 175°C.
asamblează cu cremă cât sunt călduţe; se lasă să se răcească şi se ţin la frigider.
Prajituri cu crema de ciocolata si lapte
Pofta buna!
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă
Vin Fiert cu Păstăi de Tonka și Ghimbir – Aromă Festivă din: vin rosu fiert, zahar brun, pastaie de tonka, fhimbir, coaja de portocala, cuisoare, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 litru de vin roșu (de preferat unul sec) 50g zahăr brun sau miere 1 păstaie de tonka, rasă fin 1 bucată de ghimbir proaspăt de aproximativ […]