Prajituri cu crema de lamaie
PrinteazaO reteta de prajituri cu crema de lamaie din: faina, zahar pudra, unt, lamai, portocala, oua si zahar.
pentru aluat:
- 250 g de faina
- 85 g de zahar pudra, plus extra pentru presarat
- 175 g unt, taiat in bucatele
pentru crema:
- 2 lamai
- 1 portocala mare
- 4 oua
- 400 g zahar
- 50 g faina
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180C/gaz 4. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (cu dimensiunile 23x33cm). Se amesteca faina, zaharul si untul, folosind un robot de bucatarie. Se mixeaza pana se formeaza un aluat sfaramicios.
Se rastoarna in tava pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri, presand usor. Se da la cuptor 20-25 de minute.
Pentru crema, se rade coaja de lamai si portocala, apoi se stoarce zeama de la toate. Se masoara cantitatea de zeama pentru ca este nevoie de 120 ml de lichid. Se bat ouale cu zaharul cu un mixer timp de un minut, apoi se adauga coaja rasa si zeama de citrice.
Se amesteca putin pana la omogenizare. Se adauga faina si se mixeaza din nou, pana se incorporeaza toata. Se toarna apoi peste aluat si se da la cuptor 15-20 de minute, pana se incheaga complet. Se lasa la racit in tava, apo se scoate cu totul folosind marginile hartiei de copt.
Se presara cu zahar pudra, apoi se taie prajitura in trei coloane cu sase randuri, obtinand astfel 18 bucati.
Prajituri cu crema de lamaie
Pofta buna!