Prajituri cu crema de portocale
PrinteazaPrajituri cu crema de portocale din: zahar, oua, zahar vanilinat, ciocolata menaj, cacao, pesmet, faina, unt, zahar, portocale, coaja de portocala confiata.
Ingrediente:
pentru blat:
- 100 g zahar
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilinat
- 100 g ciocolata de menaj
- 2 linguri cacao
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
pentru crema si decor:
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 2 portocale
- 2 linguri coaja de portocala confiata
Mod de preparare:
Dai ciocolata pe râzătoare. Mixezi gălbenuşurile împreună cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanilinat, până când obţii o cremă omogenă.
Adaugi treptat cacaua cernută împreună cu făina, apoi pesmetul şi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul rămas, amestecând uşor.
Incorporezi ciocolata şi coci blatul 25 de minute, la foc mediu, într-o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Laşi blatul să se răcească în tavă, după care îl scoţi cu grijă şi îndepărtezi hârtia de copt.
Pentru crema de portocale, freci spumă untul moale cu zahărul, coaja rasă şi zeama de la 2 portocale.
Intinzi uniform crema de portocale pe blat şi deco¬rezi cu coajă de portocală confiată.
Prajituri cu crema de portocale
Pofta buna!