Prajituri cu crema de portocale

Printeaza

Prajituri cu crema de portocale din: zahar, oua, zahar vanilinat, ciocolata menaj, cacao, pesmet, faina, unt, zahar, portocale, coaja de portocala confiata.

Ingrediente:

pentru blat:

  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri faina

pentru crema si decor:

  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 portocale
  • 2 linguri coaja de portocala confiata

 

 

Mod de preparare:

Dai ciocolata pe râză­toare. Mixezi gălbenuşurile îm­preună cu jumătate din zahăr şi cu zahărul vanili­nat, până când obţii o cremă omogenă.

Adaugi treptat cacaua cernută împreună cu făina, apoi pesmetul şi albuşurile bătute spumă împreună cu zahărul rămas, ameste­când uşor.

Incorporezi ciocolata şi coci blatul 25 de minute, la foc mediu, într-o tavă de 20×30 cm, tapetată cu hâr­tie de copt.

Laşi blatul să se răcească în tavă, după care îl scoţi cu grijă şi îndepărtezi hârtia de copt.

Pentru crema de portocale, freci spumă untul moale cu zahărul, coaja rasă şi zeama de la 2 portocale.

Intinzi uniform crema de portocale pe blat şi deco¬rezi cu coajă de portocală confiată.

 

Prajituri cu crema de portocale

Prajituri_cu_crema_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.