Prăjituri cu iaurt

Printeaza

Prăjituri cu iaurt din: frisca, gelatina, ciocolata neagra, iaurt, zahar, lapte, banane si ciocolata neagra.

Ingrediente:Prajituri_cu_iaurt

pentru spuma de ciocolata:

  • 200 ml frisca lichida
  • o foaie gelatina
  • 60 g ciocolata neagra

pentru spuma de iaurt:

  • 300 g iaurt scurs
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 6 foi gelatina
  • 2 banane bine coapte

pentru decor:

  • 20 g ciocolata neagra

 

Mod de preparare:

Pentru spuma de ciocolată, se pune foaia de gelatină la înmuiat în apă rece. 150 ml frişcă lichidă se bat pentru a obţine frişca, iar frişca lichidă rămasă se pune pe foc împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. Se lasă apoi să se răcească, se amestecă cu frişca bătută şi la final cu gelatina bine stoarsă de apă.

Se toarnă acest amestec într-o tavă uşor umezită cu apă. Se dă la rece până ce se prepară spuma de iaurt. Pentru spuma de iaurt, gelatina se pune la înmuiat în lapte uşor călduţ. Iaurtul se mixează cu zahărul, se adaugă gelatina bine desfăcută în lapte şi, la final, se pun felioare de banane.

Se amestecă uşor şi se toarnă peste spuma de ciocolată. Tava se lasă la rece pentru 3 ore şi, în momentul servirii, se porţionează şi se serveşte cu ciocolată rasă.

Prăjituri cu iaurt

Prajituri_cu_iaurt

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajituri
  • prajituri de lux
  • prăjituri simple
  • prajituri de paste

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.