Prăjituri cu iaurt
PrinteazaPrăjituri cu iaurt din: frisca, gelatina, ciocolata neagra, iaurt, zahar, lapte, banane si ciocolata neagra.
pentru spuma de ciocolata:
- 200 ml frisca lichida
- o foaie gelatina
- 60 g ciocolata neagra
pentru spuma de iaurt:
- 300 g iaurt scurs
- 2 linguri zahar
- 4 linguri lapte
- 6 foi gelatina
- 2 banane bine coapte
pentru decor:
- 20 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru spuma de ciocolată, se pune foaia de gelatină la înmuiat în apă rece. 150 ml frişcă lichidă se bat pentru a obţine frişca, iar frişca lichidă rămasă se pune pe foc împreună cu ciocolata ruptă bucăţele. Se lasă apoi să se răcească, se amestecă cu frişca bătută şi la final cu gelatina bine stoarsă de apă.
Se toarnă acest amestec într-o tavă uşor umezită cu apă. Se dă la rece până ce se prepară spuma de iaurt. Pentru spuma de iaurt, gelatina se pune la înmuiat în lapte uşor călduţ. Iaurtul se mixează cu zahărul, se adaugă gelatina bine desfăcută în lapte şi, la final, se pun felioare de banane.
Se amestecă uşor şi se toarnă peste spuma de ciocolată. Tava se lasă la rece pentru 3 ore şi, în momentul servirii, se porţionează şi se serveşte cu ciocolată rasă.
Prăjituri cu iaurt
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri
- prajituri de lux
- prăjituri simple
- prajituri de paste
Foarte buna prajitura