Prajituri cu nuci pecan, sirop de agave si scortisoara
PrinteazaPrajituri cu nuci pecan, sirop de agave si scortisoara din: nuci obişnuite, nuci pecan, curmale deshidratate, praf de roşcovă, scorţişoară, miere sau sirop de agave, sare, ulei de nucă de cocos, sos de zmeură.
Ingrediente:
- 2 ceşti de nuci obişnuite
- 2 ceşti de nuci pecan
- 1 ceaşcă de curmale deshidratate
- 1/2 ceaşcă de praf de roşcovă
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 4 linguri de miere sau sirop de agave.
- 1/2 linguriţă de sare
- 1/2 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, topit
- sos de zmeură
Mod de preparare:
Amestecaţi nucile obişnuite şi nucile pecan într-un mixer până se fărâmiţează bine, dar mai sunt grunjoase. Nu le procesaţi peste măsură.
Adăugaţi în amestec curmalele, praful de roşcovă, scorti- şoara, mierea, sarea şi uleiul de nucă de cocos. Continuaţi procesarea până se omogenizează.
Presaţi aluatul de prăjituri într-o tavă pătrată. Deasupra, aşterneţi un strat de sos de zmeură. Puneţi tava în congelator pentru o oră, până se întăreşte. Tăiaţi compoziţia în forme pătrate.
Pofta buna!