Prăjituri de ciocolată
PrinteazaPrăjituri de ciocolată
Ingrediente:
- 3 ouă
- 90 g zahăr tos
- 90 g făină
- un vârf de linguriţă de praf de copt
- zahăr vanilinat
- un plic cremă de caramel instant
- 250 ml lapte dulce
- 200 g ciocolată neagră
- 200 g struguri negri
- sare
- decor din ciocolată
- ulei
Preparare:
Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se mixează împreună cu un praf de sare până când nu mai cad de pe braţele mixerului.
Gălbenuşurile se mixează separat cu zahărul tos şi două pliculeţe cu zahăr vanilat până când îşi dublează volumul, apoi se pun deasupra albuşurile, făina amestecată cu praf de copt şi se amestecă bine cu o lingură
Se pune compoziţie într-un pistol de prăjituri şi se formează grămăjoare pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei. Se introduce tava în cuptor şi se coc 10-12 minute, având grijă să nu se ardă.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se introduce la rece pentru 15 minute.
Se lipesc fursecurile câte două cu crema de caramel, se aşază jumătăţi de struguri, se trec marginile prin ciocolată topită, apoi prin decorul de ciocolată.
Prăjituri de ciocolată
Pofta buna!