Prajituri intoarse de cocos si ananas
PrinteazaPrajituri intoarse de cocos si ananas din: unt, zahar brun, rom, ananas, cirese glasate, zahar, oua, faina, praf de copt, cocos, lapte, crema de vanilie.
Pentru topping:
- 50g de unt, plus extra pentru uns
- 50g de zahăr brun
- 2 linguri rom (opţional)
- 6 rondele de ananas de la conservă
- 6 cireşe glasate
Pentru blat:
- 140g de unt moale
- 140 de zahăr fin
- 2 ouă mari bătute
- 140g făină cu agent de creştere
- 1 linguriţă praf de copt
- 50g nucă de cocos deshidratată
- 6 linguri de lapte
- cremă de vanilie, pentru servit
Mod de preparare:
Se încing într-o tigaie mică untul, zahărul şi romul (dacă se foloseşte) la foc mic până ce se dizolvă; se fierb câteva minute până se transformă în sirop.
Se împarte în şase forme termorezistente de 200ml, bine unse. Se adaugă o rondelă de ananas, cu o cireaşă glasată în mijloc, în fiecare formă.
Se încălzeşte cuptorul la 180° C/gaz 4.
Se bat untul cu zahărul până ce amestecul este pufos şi deschis la culoare. Treptat, se încorporează şi ouăle, apoi se adaugă ingredientele uscate. La final, se amestecă şi laptele şi se împarte compoziţia între cele şase forme.
Se pun pe o tavă de copt şi se coc 25-30 minute până ce cresc, capătă o culoare aurie şi sunt elastice la atingere.
Pentru servit, se întorc formele cu susu-n jos pe o farfurie sau pe un bol şi se bate fundul formei uşurel pentru a scoate prăjitura.
Se servesc cu cremă de vanilie.
Prajituri intoarse de cocos si ananas
Pofta buna!