Prajitura de ciocolata cu pere din: unt, pere, suc de lamaie, ciocolata, oua, zahar, faina, jeleu, cacao, praf de copt. Ingrediente: unt moale şi făină pentru uns tava 4-5 pere 1 -2 linguri cu suc de lămâie 200 g ciocolată neagră, cu 70% conţinut de cacao 200 g unt 8 ouă 150 g zahăr brun fin […]
Prajituri cu piure de mere si scortisoara
PrinteazaPrajituri cu piure de mere si scortisoara din: faina, tarate, faina de secara, seminte de fenicul, sare, bicarbonat, otet de vin alb, ulei de palmier, scortisoara, nuca, zahar brun, piure de mere, mere, apa, zeama de lamaie.
- 450 g făină integrală de grâu
- 30 g tărâţe de grâu
- 30 g făină de secară
- 1 linguriţă seminţe fenicul
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă oţet din vin alb
- 25 g ulei de palmier
- 2 linguriţe scorţişoară
- 80 g miez de nucă
- 1 lingură zahăr brun
- 550 g piure de mere
Ingrediente pentru piureul de mere:
- 750 g mere
- 70 ml apă
- 1 lingură zeamă de lămâie
- scorţişoară sau zahăr pentru pudrat
Mod de preparare:
Mai întâi faci piureul, punând merele curăţate de seminţe şi cotor într-o cratiţă, împreună cu apa şi zeama de lămâie.
Pui un capac şi laşi la foc mic până când merele se înmoaie, 5-10 minute.
Le pasezi cu ajutorul unui mixer vertical şi laşi să se răcorească.
Pregăteşti aluatul, încălzeşti cuptorul la 190°C.
Amesteci 300 g făină integrală de grâu cu restul ingredientelor uscate, adaugi apoi piureul de mere şi ingredientele umede, având grijă să omogenizezi bine compoziţia, iar făina integrală de grâu rămasă o încorporezi pe parcurs.
Formezi un cilindru din aluat, din care tai felii de 2-3 cm, pe care le modelezi sub forma unor biluţe.
Pui prăjiturelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le aplatizezi cu o furculiţă.
Introduci tava în cuptor, la foc mediu, pentru 15-20 de minute.
După ce scoţi prăjiturelele din cuptor, le laşi la răcit, apoi le pudrezi cu scorţişoară sau cu zahăr pudră.
Pofta buna!
poate iti place si:
Prajitura fructata cu ciocolata
Prajitura fructata cu ciocolata din: frisca, capsuni, alune, kiwi, banane, ciocolata, zahar, faina, oua, unt, ulei, praf de copt , gelatina. Ingrediente: 100 ml frişca bătută 200 g căpşune 200 g alune 2 kiwi 2-3 banane Pentru blatul maro: 100 g zahăr 150 g ciocolată 3 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 4 albuşuri 50 g unt […]
Pofta buna!