Prajituri cu visine si ananas
PrinteazaPrajituri cu visine si ananas din: oua, zahar, faina, cacao, ulei, compot de ananas, visine, smantana, unt, kiwi, napolitane.
Pentru blat:
- 9 ouă
- 220 g zahăr tos
- 220 g făină
- 30 g cacao
- 6 linguri ulei
- 1 cutie compot de ananas cuburi
- 350 g vişine congelate sau conservate pentru prăjituri, in borcan
- 1 kg smântână
- 1 plic zahăr vanilinat
- 8-10 linguri zahăr pudră
- câte 1 lingură făină şi unt sau margarină pentru tavă
Pentru decor:
- 2 fructe de kiwi
- 400 g rulouri de napolitane umplute cu cremă
- 1 cutie compot de ananas rondele
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul şi puţină sare, timp de 10 minute, până îşi dublează volumul.
Adaugi uleiul şi amesteci uşor, de jos în sus. Incorporezi apoi câte o lingură de făină şi cacao şi amesteci de asemenea uşor, de jos în sus.
Ungi cu unt tava şi o tapetezi cu făină. Torni aluatul moale şi îl coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.
După ce s-a răcit, îl scoţi din formă şi îl tai în 3 foi. Scurgi vişinele şi cuburile de ananas din compot.
Amesteci siropul fructelor cu zahărul vanilinat.
Baţi smântână rece împreună cu zahărul pudră, până obţii frişcă. Aşezi prima foaie de blat pe un platou, o însiropezi cu siropul de fructe, întinzi un strat de frişcă şi presari vişine şi cubuleţe de ananas.
Repeţi straturile, apoi acoperi cu cel de-al treilea blat şi cu un un strat generos de frişcă, atât deasupra, cât şi pe părţile laterale.
Păstrezi în frigider pentru 3-4 ore. Decorezi cu rulouri de napolitană pe margini, iar deasupra cu visine, rondele de ananas şi de kiwi curăţat.
Prajituri cu visine si ananas
Pofta buna!