Prajituri
PrinteazaPrajituri
Ingrediente:
- 1 ou
- 50 g zahar
- 50 ml ulei
- arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie)
- coaja de lamaie
- 1/2 pachetel praf de copt
- faina, cat cuprinde – cam 250 g la un ou
- putina sare
- suc de sfecla rosie
- suc de morcovi
- cacao
- 1/2 pachet margarina
Mod de preparare:
Prajituri: Oul se freaca cu zaharul, un varf de sare, arome, dupa care se adauga uleiul treptat si se pune la urma faina, in care s-a amestecat 1/2 pachetel praf de copt nestins.
Din aluat se face un sul de 2 cm grosime, din care se vor taia bucati de 2-3 cm, din care se vor face bilute. In tava mare de aragaz incap 40 bilute. Se coc la foe potrivit. Dupa ce s-au scos de la cuptor se scobesc caldute.
Mijlocul acestora se inmoaie cu 1/2 pahar lapte, 2 linguri zahar, cacao, rom si 1/2 pachet margarina. Cu aceasta compoztie se vor umple bilutele. Din toate aceste ingrediente ies aproximativ 30 de bilute, deci 15 caise.
Pentru decor se va proceda astfel: Fiecare biluta, dupa ce a fost umpluta cu crema respectiva se da prin suc de sfecla rosie pentru rosu si prin suc de morcov pentru culoare oranj.
Se presara apoi cu zahar, se lipsesc cate doua bilute si se adauga cate o codita de visine sau cirese. Din coditele pe care le-am uscat pentru ceai.
Pofta buna!
Foarte gustoase aceste prajituri. Incercati-le.