Prajiturica cu dovleac
PrinteazaPrajiturica cu dovleac din: lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, oua, dovleac, zahar.
Pentru aluat:
- 22 linguri lapte
- 20 linguri ulei
- 20 linguri zahăr
- 23 linguri făină cernută
- 1 plic şi jumătate praf de copt
- 6 ouă
Pentru umplutură:
- 1 kg dovleac ras
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Amesteci laptele cu uleiul şi zahărul, apoi le pui pe foc într-un vas mai mare, până dau în clocot. Iei de pe foc şi adaugi făina cu praful de copt. Amesteci repede, cu atenţie să nu se umfle şi pentru a nu se forma cocoloaşe.
Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând.
Separat, pregăteşti umplutura. Razi dovleacul şiţl căleşti cu zahăr până se înmoaie. Laşi la răcit într-o strecurătoare pentru a se scurge siropul.
Tapetezi tava cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. Coci 15 minute, apoi adaugi dovleacul şi compoziţia oprită. Laşi la copt în continuare până când trece testul scobitorii. La final, răceşti prăjitura înainte de a o porţiona.
Prajiturica cu dovleac
Pofta buna!