Prajiturica cu dovleac

Printeaza

Prajiturica cu dovleac din: lapte, ulei, zahar, faina, praf de copt, oua, dovleac, zahar.

Ingrediente:Prajiturica cu dovleac

Pentru aluat:

  • 22 linguri lapte
  • 20 linguri ulei
  • 20 linguri zahăr
  • 23 linguri făină cernută
  • 1 plic şi jumătate praf de copt
  • 6 ouă

Pentru umplutură:

  • 1 kg dovleac ras
  • 5 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Amesteci laptele cu uleiul şi zahărul, apoi le pui pe foc într-un vas mai mare, până dau în clocot. Iei de pe foc şi adaugi făina cu praful de copt. Amesteci repede, cu atenţie să nu se umfle şi pentru a nu se forma cocoloaşe.

Laşi la răcit, apoi adaugi ouăle pe rând.

Separat, pregăteşti umplutura. Razi dovleacul şiţl căleşti cu zahăr până se înmoaie. Laşi la răcit într-o strecurătoare pentru a se scurge siropul.

Tapetezi tava cu hârtie de copt şi torni jumătate din compoziţie. Coci 15 minute, apoi adaugi dovleacul şi compoziţia oprită. Laşi la copt în continuare până când trece testul scobitorii. La final, răceşti prăjitura înainte de a o porţiona.

 

Prajiturica cu dovleac

Prajiturica cu dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.