Prajiturica cu visine

Printeaza

Prajiturica cu visine din: oua, zahar, ulei, apa, faina, visine, lamaie, zahar vanilinat.

Ingrediente:Prajiturica cu visine

  • 6 ouă
  • 350 g zahăr
  • 8 linguri ulei
  • 7 linguri apă fiartă
  • 350 g făină
  • 750 g vişine fără sâmburi
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 plicuri zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Se fierbe un sirop legat din zahăr şi apă.

Se bat albuşurile spumă şi se toarnă deasupra siropul fierbinte, treptat, turnând în fir subţire. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Se amestecă albuşul cu gălbenuşul, puţină sare, mirodeniile şi la final se adaugă făina; se înglobează uşor cu lingura.

Se scurg vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se unge cu ulei o tavă dreptunghiulară şi se pudrează cu făină. Se toarnă aluatul în tavă, în strat uniform, se presară puţin griş deasupra şi se repartizează vişinele amestecate cu zahăr şi bine scurse.

Se coace la foc mic, timp de cca 1 oră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.