Prajiturica cu visine
PrinteazaPrajiturica cu visine din: oua, zahar, ulei, apa, faina, visine, lamaie, zahar vanilinat.
- 6 ouă
- 350 g zahăr
- 8 linguri ulei
- 7 linguri apă fiartă
- 350 g făină
- 750 g vişine fără sâmburi
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 4 plicuri zahăr vanilinat
Mod de preparare:
Se fierbe un sirop legat din zahăr şi apă.
Se bat albuşurile spumă şi se toarnă deasupra siropul fierbinte, treptat, turnând în fir subţire. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Se amestecă albuşul cu gălbenuşul, puţină sare, mirodeniile şi la final se adaugă făina; se înglobează uşor cu lingura.
Se scurg vişinele şi se presară cu zahăr tos. Se unge cu ulei o tavă dreptunghiulară şi se pudrează cu făină. Se toarnă aluatul în tavă, în strat uniform, se presară puţin griş deasupra şi se repartizează vişinele amestecate cu zahăr şi bine scurse.
Se coace la foc mic, timp de cca 1 oră.
Pofta buna!