Prajiturica festiva
PrinteazaPrajiturica festiva din: oua, zahar pudra, nuca, faina, zahar, unt,lamaie, rom, vanilie.
Pentru foi:
- 10 albuşuri
- 300 g zahăr pudră
- 200 g nucă măcinată
- 100 g făină
Pentru cremă:
- 10 gălbenuşuri
- 300 g zahăr
- 300 g unt
- arome: esenţă de rom, de vanilie
- coajă rasă de lămâie
Mod de preparare:
Pregăteşti foile aşa:
Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare şi cu zahărul. Adaugi făina şi nuca. Coci 3 foi pe fundul tăvii tapetată cu hârtie de copt (întinzi foile cu cuţitul).
Pregăteşti crema aşa:
Baţi gălbenuşurile cu zahărul pe baie de abur. Când îşi dublează volumul, iei vasul de pe foc, iar când s-a răcit amesteci cu untul.
Impărţi crema în trei părţi în care pui arome diferite: rom, vanilie, nes şi coajă rasă de lămâie. Pentru crema de deasupra, razi ciocolată.
Dai prăjitura la rece până la momentul servirii.
Pofta buna!