Tarta cu ceapa caramelizata si praz din: ceapa, praz, unt, ulei, otet, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 fire de praz 75 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de vin roşu sare piper 500 g aluat 2 oua 200 ml smântână nefermentată 100 g caşcaval 100 g […]
Praz in aluat
PrinteazaPraz in aluat din: drojdie uscată, faina, ulei de floarea-soarelui, sare, apa calda, praz.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Ingrediente:
- 500 g faina
- 1 lingură drojdie uscată
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1/2 linguriţă sare
- 250 ml apă caldă
- 2 bucăţi praz
Mod de preparare:
Amesteci drojdia cu puţină apă caldă şi 2-3 linguri făină. Laşi maiaua să crească. Când începe să facă bule de aer, adaugi făina, sarea, uleiul şi treptat apă caldă.
Frămânţi până obţii un aluat care nu se ţine de mâini, după care-l laşi să crească până îsi dublează volumul.
Speli prazul, îi tai frunzele şi-l laşi la scurs. După ce ai împărţit aluatul în jumătate, îl întinzi în fâşii lungi, pe care le înfăşori în jurul prazului.
Pui prazul în tăvi înalte cu hârtie de copt şi ţii la cuptor până se rumeneşte pâinea.
Praz in aluat
Pofta buna!
poate iti place si:
Frittata cu branza si praz
Frittata cu branza si praz din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, rucola, oua, lapte, branza, patrunjel, piper, sare, branza. Ingrediente: 1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca praz, felii subtiri 1 catel usturoi, tocat 1 cana rucolla 8 ouă ½ ceasca lapte 1 ceasca brânză 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 1/4 […]
Pofta buna!