Praz cu carne si cascaval
PrinteazaPraz cu carne si cascaval din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, ulei, sare, piper, curry, condimente.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata de vita
- 500 g cartofi
- 1 fir praz
- 1 ceasca lapte
- 50 g cascaval uscat
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- curry
- condimente pentru carne
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Fierbi cartofii bine, apoi îi scurgi de apă. Feliezi prazul bine spălat şi îl pui în ulei încins.
Laşi prazul pe foc timp de 5 minute, până când e bine făcut, lei apoi prazul de pe foc şi îl strecori printr-o sită.
Condimentezi carnea tocată şi o pui în tigaia în care a fost prăjit prazul.
O laşi să fiarbă în sucul propriu, la foc mic, amestecând ocazional. Separat, pui la fiert laptele cu puţină sare şi piper.
Când acesta fierbe, reduci focul, adaugi cartofii şi îi pasezi până obţii un piure, apoi opreşti focul.
Când carnea este bine făcută, adaugi prazul şi acoperi cu piureul de cartofi.
Peste compoziţie, presari un strat de caşcaval ras şi dai tai totul la cuptor pentru 35 de minute, neacoperit şi serveşti preparatul cald.
Pentru decor, poţi folosi puţin mărar verde şi o mână de caşcaval
Praz cu carne si cascaval
Pofta buna!