Praz cu carne
PrinteazaPraz cu carne din: carne, praz, grasime, ceapa, apa, rosii, unt, faina.
Ingrediente:
- 50 g carne
- 20-0 bucăţele praz
- 200 g grăsime
- ceapă
- 3 ceşti apă
- 400 g roşii (sau 1 lingură bulion fiert)
- 1 linguriţă unt
Pentru rantaş :
- 1/2 linguriţă făină
- 1 linguriţă unt
Mod de preparare:
Spălăm carnea (de preferinţă de viţel), lasăm să se scurgă şi o sărăm puţin.
Punem carnea tăiată în bucăţi potrivite la prăjit, în grăsime.
Alegem partea albă a prazului, curătam frunzele tari de deasupra şi tăiem bucăţi de 5 cm.
Opărim prazul cu apă clocotiă, acoperim cu capacul şi lăsăm să stea 5-10 minute.
Apoi strecurăm şi prăjim prazul într-o tigaie, în grăsime încinsă.
Il întoarcem să se aurească pe toate părţile, fără să aibă puncte negre, şi îl scoatem pe o farfurie.
Prăjim ceapa. Punem într-o cratiţă prazul prăjit, ceapa şi carnea, turnăm puţină apă fierbinte şi lăsăm să fiarbă.
Fierbem separat jumătate din cantitatea de roşii şi le trecem prin sită sau prin strecurătoare.
Cand prazul şi carnea s-au muiat, adăugăm zeama de roşii şi lăsăm să fiarbă descoperit.
Prăjim în grăsime restul de roşii. Stingem cu puţină zeamă de mancare sau cu apă fiartă, ca să treacă uşor prin strecurătoare.
Turnăm apoi piureul de roşii peste praz.
Facem un aîntaş nu prea prăjit (altfel prazul îşi pierde gustul).
Stingem cu puţină zeamă de praz şi turnăm în cratiţa cu mancare.
Potrivim sarea şi lăsăm să scadă bine.
Inainte de a servi, amestecăm în mancare o linguriţă de unt proaspăt şi vanturăm, ca să rămînă gustul de unt proaspăt.
Servim prazul în farfurii fierbinţi.
Pofta buna!
Merge sa pun si masline?