Praz cu carne la cuptor
PrinteazaPraz cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne.
- 500 g carne tocata de vita
- 500 g cartofi
- 1 fir praz
- 1 ceasca lapte
- 50 g cascaval uscat ras
- sare
- piper
- curry
- condimente pentru carne
Mod de preparare:
Incălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius. Fierbi cartofii bine, apoi îi strecori de apă. Feliezi prazul bine spălat şi îl pui în ulei încins. Laşi prazul pe foc timp de 5 minute, până e bine făcut, lei apoi prazul de pe foc şi îl strecori printr-o sită. Condimentezi carnea tocată şi o pui în tigaia în care a fost prăjit prazul.
Il laşi să fiarbă în sucul propriu, la foc mic, amestecând ocazional. Separat, pui la fiert laptele cu puţină sare şi piper. Când acesta fierbe, dai focul mic, adaugi cartofii, faci un piure şi apoi opreşti focul. Când carnea este bine făcută, adaugi prazul şi acoperi cu piu-reul de cartofi.
Peste compoziţie, presari un strat de caşcaval ras şi dai tai totul la cuptor pentru 35 de minute, neacoperit şi serveşti preparatul cald. Pentru decor, poţi folosi puţin mărar verde şi o mână de caşcaval ras.
Praz cu carne la cuptor
Pofta buna!
as vrea sa incerc si eu asa ceva …
Nici eu n-am mancat asa ceva 🙂