Praz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf
PrinteazaPraz cu ficat de miel cu garnitura de pilaf
- 600 g praz
- 300 g ficat de miel
- 1 /2 pahar vin
- sare
- piper
- 200 g roşii
- 300 g orez
- 150 g unt
- 60 g stafide
- 1/21 supă
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală şi se taie bucăţi, apoi se sotează în unt cu roşiile curăţate şi tăiate. Se pune într-o cratiţă şi se fierbe înăbuşit 20 minute, cu vinul, 40 g unt şi sare.
Separat se face un pilaf din orez, stafide, supă, unt şi sare care se fierbe cu capac 25 minute.
Pilaful se pune pe platou în formă de bordură şi la mijloc se pune prazul.
Ficatul se taie în 6 bucăţi egale, se dă prin făină şi se prăjeşte în unt. Se aşază peste pilaf şi praz.
Pofta buna!