Praz cu ghimbir
PrinteazaPraz cu ghimbir din: praz, otet, zahar, sare, coriandru, apa, piper, ghimbir, dafin, ardei iute.
- 500-600 g praz
- 2 căni oţet de vin
- 1 cană zahăr
- 2 1/2 linguriţe cu sare grunjoasă
- 1 linguriţă coriandru boabe
- 2 căni apă
- 1/2 linguriţă piper boabe
- 1/2 linguriţă ghimbir ras
- 3 frunze de dafin
- 2 ardei iuţi roşii
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă oţetul, zahărul, sarea, boabele de coriandru şi piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin şi ardei iuţi tocaţi mărunt, împreună cu două căni de apă.
Aduci la temperatura de fierbere şi adaugi prazul spălat şi tăiat bucăţi de 2-3 cm. Laşi să dea într-un clocot, reduci din intensitatea focului şi mai laşi 3 minute. Scoţi prazul cu ajutorul unei strecurători şi umpli borcanele sterilizate, de preferinţă de mici dimensiuni.
Dai într-un clocot lichidul rămas şi îl torni cu grijă peste prazul din borcane. Sigilezi şi fierbi borcanele vreme de 30 de minute.
Praz cu ghimbir
Pofta buna!