Praz cu orez

Printeaza

Praz cu orez
Praz cu orez

Ingrediente:

  • 1,5 kg praz
  • 300 g orez
  • 150 g unt
  • 1 morcovi
  • 1 lingură vegeta
  • sare
  • condimente pentru pilaf

 

Mod de preparare:

Orezul se alege, se spală şi se pune la fiert în 2,5 litri de apă cu morcovul tăiat rondele mici şi vegeta. Prazul se curăţă şi se spală, după care se taie în bucăţi de 3-4 cm şi se înăbuşă în unt sau ulei.

Când orezul este pe jumătate fiert, se adaugă prazul, se potriveşte de sare şi se introduce vasul în cuptor, unde se ţine până ce orezul s-a umflat bine şi a absorbit toată apa.

Se poate servi cu caşcaval ras pe deasupra şi salată de crudităţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.