Praz delicios cu masline
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel.
- 5-6 fire de praz
- 300 ml suc de roşii
- 200 g măsline
- 1/2 pahar cu vin alb
- 3-4 linguri cu ulei
- 1 lingură cu zahăr
- 1 lămâie
- pătrunje
Mod de preparare:
Curăţă prazul de prima foaie, taie-l în bucăţi de 4 cm lungime, după care opăreşte-l în apă. Scurge prazul şi căleşte în 3-4 linguri cu ulei. Amestecă din când în când şi, după ce începe să se rumenească, toarnă sosul de roşii.
Pune măslinele şi zahărul. Stinge cu vin, acoperă vasul şi lasă să fiarbă la foc mic. La final, aromatizează cu verdeaţa tocată fin şi acreşte cu puţină zeamă de lămâie.
Pofta buna!