Praz delicios cu masline

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de praz cu masline, suc de rosii, vin alb, ulei, zahar, lamaie, patrunjel.

Ingrediente:Praz delicios cu masline

  • 5-6 fire de praz
  • 300 ml suc de roşii
  • 200 g măsline
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 lămâie
  • pătrunje

 

Mod de preparare:

Curăţă prazul de prima foa­ie, taie-l în bucăţi de 4 cm lungime, după care opăreşte-l în apă. Scurge prazul şi că­leşte în 3-4 linguri cu ulei. Amestecă din când în când şi, după ce începe să se rume­nească, toarnă sosul de roşii.

Pune măslinele şi za­hărul. Stinge cu vin, acoperă vasul şi lasă să fiarbă la foc mic. La final, aromatizează cu verdeaţa toca­tă fin şi acreşte cu puţină zeamă de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.