Ardei iuti murati cu seminte de coriandru si dafin din: ardei iuţi verzi, boabe de piper negru, frunze de dafin, sare, seminte de coriandru, sare, zahar pudra, oţet din vin alb sau de orez. Ingrediente: 600 g de ardei iuţi verzi medii 15 boabe de piper negru 5 frunze de dafin 2 linguri de seminţe de coriandru […]
Praz cu ghimbir si ardei iute
PrinteazaPraz cu ghimbir si ardei iute din: praz, ghimbir, boabe de piper, boabe de mustar, foid ed afin, ardei iute, otet, apa, zahar, sare neiodata.
- 1 kg praz
- 250 g ghimbir
- boabe de piper
- boabe de muştar
- 4 foi dafin
- 2 ardei iuţi roşii
- 500 ml oţet
- 500 ml apă
- 50 g zahăr
- 1 lingura sare neiodată
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, i se taie mustăţile, se spală şi se taie fâşii de 5 cm.
Se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie.
Ghimbirul se curăţă şi se taie bucăţele. Ardeiul iute se spală şi se lasă şi el la scurs.
Se aşază bucăţile de ghimbir şi fâşiile de praz în borcane, iar deasupra se pun boabele de piper, boabele de muştar, foile de dafin şi ardeiul iute.
Separat, într-un vas se fierbe apa cu oţetul, sarea şi zahărul până dă în clocot.
Se toarnă peste compoziţia din borcane şi se închid ermetic cu capace sau cu un celofan mai gros.
Borcanele se pun apoi la bain-marie într-un vas cu apă, timp de 40-50 de minute, din momentul începerii fierberii, după care se lasă la răcit, învelite într-o pătură, până a doua zi.
Prazul murat se poate folosi ca garnitură pentru diferite preparate din carne sau fasole.
Pofta buna!
poate iti place si:
Castraveciori murati cu ardei, conopida si usturoi
Castraveciori murati cu ardei, conopida si usturoi din: conopidă, castraveciori, ardei kapia, ceapă roşie, usturoi, oţet, zahar, sare, seminţe de muştar, conservant, condimente cu rol conservant. Ingrediente: 1 conopidă 1,5 kg castraveciori 500 g ardei kapia 200 g ceapă roşie 16 căţei de usturoi 500 ml oţet 800 g zahăr 4 linguri de sare 1 lingură seminţe de muştar 1/2 pachet de conservant […]
Pofta buna!