Supă de iepure cu praz din: coaste de iepure, morcov, praz, radacina de telina, usturoi, sare, taitei, patrunjel verde. Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine și nutrienți și poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. În general, carnea de iepure este considerată sănătoasă pentru consum, cu anumite limitări și precauții care […]
Praz gratinat cu bacon si smantana
PrinteazaPraz gratinat cu bacon si smantana din: praz, bacon, unt, supa de vita, smantana, branza, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 bucăţi praz
- 12 felii bacon
- 2 linguri unt
- 250 ml supa de vita
- 250 ml smantana
- 100 g branza
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine bucăţile de praz, le tai in jumătate şi le fierbi în apă cu sare 8 minute.
Scurgi şi laşi la răcorit. Infăşori câte 2 bucăţi de praz în felii de bacon şi le pui într-o cratiţă unsă cu unt.
Amesteci supa de pui cu smântână şi o clocoteşti 5 minute, până devine crernoasă.
Asezonezi cu sare şi piper şi torni peste praz. Deasupra razi brânza. Dai tava la cuptor 20-30 de minute.
Praz gratinat cu bacon si smantana
Pofta buna!
Placinta cu spanac si branza sau praz
Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 3 linguri undelemn sau margarina topita 1 lingurita sare o cana apa calduta Pentru umplutura: brinza spanac/praz oua Mod de preparare Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se […]
Paste cu praz cu: vanata, ulei de masline, rosii, praz, piper. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. […]
Pofta buna!