Praz înăbuşit

Printeaza

O reteta de praz inabusit din: praz, ulei de masline, seminte de coriandru, cimbru, frunze de dafin, vin alb, usturoi, zahar, masline verzi si patrunjel.

Ingrediente:Praz înăbuşit

  • 6-8 fire de praz
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 2 linguriţe seminţe de coriandru
  • 3 rămurele de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 125 ml de vin alb
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
  • 1 praf de zahăr
  • 85 g de măsline verzi, tocate grosier (opţional)
  • 1 mână de pătrunjel, tocat, pentru servit (opţional)

 

Mod de preparare:

Se înlătură partea cea mai verde de la praz şi primele două foi. Se taie prazul în două pe lungime, dar fără a despica rădăcina. Se spală prazul sub un jet rece de apă şi se lasă deoparte.

Se aşază toate celelalte ingrediente, cu excepţia măslinelor şi a pătrunjelului, într-o cratiţă puţin adâncă şi largă, împreună cu 200ml de apă, câteva boabe zdrobite de piper şi un praf de sare.

Se adaugă firele de praz în cratiţă, se acoperă şi se dă la foc mic. Se fierb încet 20 de minute, se întorc din când în când până ce se frăgezesc foarte bine – lama unui cuţit ar trebui să pătrundă în praz foarte uşor. Se lasă să se răcească până când nu mai e fierbinte, se adaugă pătrunjelul şi măslinele, dacă doreşti.

Se serveşte prazul înăbuşit aşa cum este, împreună cu pâine uscată, sau alături de pui ori peşte fript.

Praz înăbuşit

Praz înăbuşit

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.