Praz la cuptor cu lapte si branza
PrinteazaPraz la cuptor cu lapte si branza din: praz, faină, lapte dulce, unt, brânză sărată sau caşcaval, sare.
Ingrediente:
- 4 fire praz
- 1 lingură faină
- 1 pahar lapte dulce
- 3 linguri unt
- 50 g brânză sărată sau caşcaval
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se. spală şi se taie bucăţi potrivit de mari. De la praz se foloseşte numai partea albă. Bucăţile se clocotesc în apă cu sare, se scot când s-au înmuiat şi se lasă să se scurgă.
Se unge o formă cu unt, se aşează bucăţile de praz şi se acoperă cu un sos alb pregătit pe foc mic din două linguri de unt şi două linguri de faină.
Sosul se subţiază cu lapte turnat treptat. Când devine consistent ca o smântână, se răstoarnă peste bucăţile de praz.
Se rade deasupra caşcaval sau brânză sărată si se introduce forma în cuptor, pentru 20 de minute. Se serveşte cald, tăiat felii, direct din formă.
Pofta buna!