Mancarica de praz cu masline din: praz, masline, untdelemn, rosii, sare, piper, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 6 fire de praz 20 măsline mari 400 ml untdelemn 1,5-2 kg roşii pentru suc sare piper patrunjel lamaie Mod de preparare: Se curăţă prazul lăsând numai partea albă. Se spală, se taie în bucăţele şi se opăreşte în […]
Praz cu masline si usturoi
PrinteazaPraz cu masline si usturoi din: praz, ceapa, morcovi, masline, bulion, usturoi, patrunjel, sare. Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale precum vitamina K, vitamina C, vitamina A, acid folic, potasiu și mangan. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului.
Prazul conține fibre dietetice, care pot contribui la sănătatea sistemului digestiv, reglarea glicemiei și menținerea senzației de sațietate.
Ca și alte legume din familia Alliaceae, prazul conține antioxidanți precum compuși sulfurici și flavonoide, care au potențial de a proteja celulele corpului împotriva stresului oxidativ și a inflamației.
- 1/2 kg praz
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 100 g măsline
- 3-4 linguri bulion
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Prazul şe spală, se taie bastonaşe de 3-4 cm lungime şi se pune la fiert. Ceapa şi morcovul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Se pun la călit în ulei, se adaugă prazul fiert şi se mai lasă 15-20 de minute la foc mic.
Când totul este fiert bine, se adaugă măslinele desărate, usturoiul, bulionul: Se mai lasă la fiert câteva minute, iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!