Praz cu masline (varianta)

Printeaza

Praz cu masline (varianta) din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii si lamai.

Ingrediente:

  • 5-6 fire praz
  • 350 g masline negre
  • 3-4 linguri ulei
  • sare
  • piper negru macinat si boabe
  • o legatura patrunjel
  • 6 rosii
  • 2-3 lamai

 

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă prazul, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se taie bucăţi potrivite.

Se opăresc roşiile, se decojesc si se pasează cu blenderul.

Se pun bucăţile de praz şi se călesc în ulei până devin lucioase şi uşor transparente.

Se adaugă piureul de roşii si măslinele scurse de apă. Se pun la fiert, la foc potrivit.

Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, Si se bagă în cuptor să scadă la foc mic.

După ce s-a înmuiat prazul, se ia de pe foc. Mâncarea de praz se serveşte ornată cu pătrunjel.

Praz cu masline (varianta)

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Minitarte cu praz si peste

Minitarte cu praz si peste din: faina, unt, ou, sare, praz, ceapa, piper, vin, smantana, peste, susan.   Ingrediente: Aluat: 250 g făină 125 g unt rece 1 gălbenuş 1 praf de sare 1 lingură apă rece Umplutură: 2 bucăţi praz 1 lingură unt 1 ceapă mică 150 ml vin alb 2 linguri smântână 30% […]

Tarta cu ceapa caramelizata si praz

Tarta cu ceapa caramelizata si praz din: ceapa, praz, unt, ulei, otet, oua, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 4 cepe roşii 4 fire de praz 75 g unt 3 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet de vin roşu sare piper 500 g aluat 2 oua 200 ml smântână nefermentată 100 g caşcaval 100 g […]

Frittata cu branza si praz

Frittata cu branza si praz din: unt, ulei de masline, praz, usturoi, rucola, oua, lapte, branza, patrunjel, piper, sare, branza. Ingrediente:  1 lingura unt 1 lingura ulei de masline 1 ceasca praz, felii subtiri 1 catel usturoi, tocat 1 cana rucolla 8 ouă ½ ceasca lapte 1 ceasca brânză 3 linguri patrunjel proaspat, tocat 1/4 […]

 

Sarmalute de porc cu costita

Sarmalute de porc cu praz

Sarmalute de porc cu praz din: carne de porc, orez, praz, cimbru, ceapa, sare, piper, varza, costita. Ingrediente: 500 g carne de porc 100 g orez piper foi de dafin costita cimbru 2 cepe potrivite 1 fir de praz varză murată   Mod de preparare: Se taie ceapa cubuleţe, iar prazul, rondele subţiri. Se căleşte puţin […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.