Praz picant cu ghimbir
PrinteazaPraz picant cu ghimbir din: praz, otet, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, dafin, ardei iuti.
- 500-600 g praz
- 2 căni cu oţet de vin
- 1 cană cu zahăr
- 2 1/2 linguriţe cu sare grunjoasă
- 1 linguriţă cu coriandru (boabe)
- 1/2 linguriţă cu piper boabe
- 1/2 linguriţă cu ghimbir ras
- 2-3 frunze de dafin
- 1 -2 ardei iuţi roşii
Mod de preparare:
Pune într-o cratiţă oţetul, zahărul, sarea, boabele de coriandru şi piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin şi ardei iuţi tocaţi mărunt, împreună cu două căni cu apă. Adu la fierbere şi adaugă prazul spălat şi tăiat bucăţi de 2-3 cm.
Lasă să dea într-un clocot, redu intensitatea focului şi mai lasă trei minute.
Scoate prazul cu ajutorul unei strecurători şi umple borcanele sterilizate, de preferinţă de mici dimensiuni. Dă într-un clocot lichidul rămas şi toarnă-l cu grijă peste prazul din borcane. Sigilează şi fierbe borcanele vreme de 30 de minute.
Pofta buna!