Praz picant
PrinteazaPraz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute.
- 500-600 g praz
- 2 cani cu otet de vin
- 1 cana cu zahar
- 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa
- 1 lingurita cu coriandru (boabe)
- 1/2 lingurita cu piper (boabe)
- 1/2 lingurita cu ghimbir ras
- 2-3 frunze de dafin
- 1-2 ardei iuti rosii
Mod de preparare:
Pune intr-o cratita otetul, zaharul, sare, boabele de coriandru si piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin si ardei iuti marut impreuna cu doua cani cu apa.
Adu la temperatura de fierbere si adauga prazul spalat si taiat bucati de 2-3 cm. Lasa sa dea intr-un clocot, redu intensitatea focului si mai lasa trei minute.
Scoate prazul cu ajutorul unei strecuratori si umple borcanele sterilizate, de preferinta de mici dimensiuni.
Da intr-un clocot lichidul ramas si toarna-l cu grija peste prazul din borcane.
Sigileaza si fierbe borcanele vreme de 30 de minute.
Praz picant
Pofta buna!