Praz picant

Printeaza

Praz picant din: praz, otet de vin, zahar, sare grunjoasa, coriandru, piper, ghimbir, frunze de dafin si ardei iute.

Ingrediente:Praz_picant

  • 500-600 g praz
  • 2 cani cu otet de vin
  • 1 cana cu zahar
  • 2 1/2 lingurite cu sare grunjoasa
  • 1 lingurita cu coriandru (boabe)
  • 1/2 lingurita cu piper (boabe)
  • 1/2 lingurita cu ghimbir ras
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1-2 ardei iuti rosii

 

Mod de preparare:

Pune intr-o cratita otetul, zaharul, sare, boabele de coriandru si piper, ghimbirul ras, frunzele de dafin si ardei iuti marut impreuna cu doua cani cu apa.

Adu la temperatura de fierbere si adauga prazul spalat si taiat bucati de 2-3 cm. Lasa sa dea intr-un clocot, redu intensitatea focului si mai lasa trei minute.

Scoate prazul cu ajutorul unei strecuratori si umple borcanele sterilizate, de preferinta de mici dimensiuni.

Da intr-un clocot lichidul ramas si toarna-l cu grija peste prazul din borcane.

Sigileaza si fierbe borcanele vreme de 30 de minute.

Praz picant

Praz_picant

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.