Praz cu sunca afumata si ceapa caramel

Printeaza

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel din: praz, ceapă roşie, costiţă afuma­tă, vin roşu desert, miere, unt, rachiu de secară sau vodcă, roşii, ardei roşu sau gogoşar, sare, piper, cimbru, nucşoară, salată verde, sau frunză de lobodă, sau de sfeclă.

 

Ingrediente: Praz_cu_sunca_afumat_si_ceapa_caramel

  • 5 fire sănătoase de praz
  • 400 g ceapă roşie
  • 600 g costiţă afuma­tă
  • 100 ml vin roşu desert
  • 50 ml miere
  • 100 g unt
  • 50 ml rachiu de secară sau vodcă
  • 500 g roşii
  • 250 g ardei roşu sau gogoşar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucşoară
  • salată verde, sau frunză de lobodă, sau de sfeclă, pentru prezentare

Mod de preparare:

Prazul se taie în două batoa­ne de 10 cm lungime (doar partea albă), şe secţionează în lungime doar pe jumătate, pentru a-şi păstra forma. Se spală sub jet de apă pentru a îndepărta nisipul dintre foi.

Se leagă cu sfoară de bucătărie pentru revenirea la forma iniţială şi se blanşează. Costiţa afumată se taie în careuri fine (2×2 cm, grosime 1 mm) şi se prăjeşte crocant la tigaie.

Se scoate pe un platou şi în locul ei se pune ceapa, pentru călire. Când devine sticloasă, se stinge cu supă de carne şi se înăbuşă 10 minute.

După înăbuşire, adăugăm untul, mierea, vinul şi o lin­gură de zahăr. Se lasă să se cara- melizeze şi se adaugă costiţa. Se flam­bează cu rachiu şi se trage de pe foc.

Pe un platou se aşază un pat de felii de roşii asezonate cu sare, piper, cimbru, deasupra se aşază batoanele de praz desfăcute şi umplute cu compoziţia de ceapă-costiţă. Se stropeşte cu sosul din tigaie. Poate fi servit cu adaos de salată de cartofi.

Praz cu sunca afumata si ceapa caramel

Praz_cu_sunca_afumat_si_ceapa_caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.