Praz umplut cu carne de vita si porc
PrinteazaPraz umplut cu carne de vita si porc din: praz, carne de vita si porc, vin alb sec, supa de vita, pasta de rosii, pasta picanta de ardei, unt, oua, sare, piper.
- 5 fire de praz mai groase
- cate 250 g carne de vita si de porc
- 150 ml vin alb sec
- 500 ml supa de vita
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura pasta picanta de ardei
- 2 linguri unt
- 2 oua
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli prazul şi tai tija în bucăţi de 6-7 cm lungime. Scoţi cu grijă foile din mijloc, păstrând pentru fiecare bucată câte 2-3 foi exterioare.
Toci fin miezul pe care l-ai scos din bucăţile de praz. Dai carnea prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu prazul tocat fin, ouăle, sare şi piper după gust.
Umpli prazul cu acest amestec, apoi căleşti bucăţile pentru câteva minute, în unt topit. Stingi cu supa călduţă, torni vinul şi adaugi pasta de roşii şi pe cea de ardei.
Laşi să fiarbă la foc mic. După 45 de minute, introduci prazul în cuptorul cald, pentru 10 minute, ca să scadă şi să se rumenească frumos. Il serveşti alături de smântână.
Praz umplut cu carne de vita si porc
Pofta buna!