Praz umplut cu carne si orez

Printeaza

Praz umplut cu carne si orez din: praz, carne tocata, ulei sau untura, bulion, orez, piper, sare.

Ingrediente:Praz umplut cu carne si orez

  • 7-8 fire de praz mai mare
  • 1/2 kg carne tocată amestec de animal tânăr (porc şi/sau viţel)
  • 1 lingură ulei sau untură
  • 1 lingură bulion
  • 2 linguri orez
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea se spală şi se trece prin maşina de tocat. Dacă este mai slabă, se adaugă fie jumări, fie 50-100 g slănină. In carnea tocată se adaugă orezul bine spălat, piperul şi sarea (după gust).

Separat, se curătă prazul, se taie în bucăti de 5-7 cm lungime şi se scot primele 2- 3 tuburi, pentru a fi umplute. Se umplu tuburile de praz cu pasta de carne şi se prăjesc uşor într-o tigaie cu grăsime. Restul prazului se toacă mărunt şi jumătate se pune într-o tavă sau tigaie de 2-3 I.

Peste prazul tocat se aşază bucătile de praz umplut, iar deasupra se aşază restul de praz tocat. Se toarnă untura (uleiul) în care s-a prăjit prazul umplut, bulionul subfiat şi zeamă cât cuprinde. Se dă la cuptor şi se lasă până ce fierbe orezul (cam 30-45 de minute).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.