Praz umplut cu carne si orez
PrinteazaPraz umplut cu carne si orez din: praz, carne tocata, ulei sau untura, bulion, orez, piper, sare.
- 7-8 fire de praz mai mare
- 1/2 kg carne tocată amestec de animal tânăr (porc şi/sau viţel)
- 1 lingură ulei sau untură
- 1 lingură bulion
- 2 linguri orez
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se trece prin maşina de tocat. Dacă este mai slabă, se adaugă fie jumări, fie 50-100 g slănină. In carnea tocată se adaugă orezul bine spălat, piperul şi sarea (după gust).
Separat, se curătă prazul, se taie în bucăti de 5-7 cm lungime şi se scot primele 2- 3 tuburi, pentru a fi umplute. Se umplu tuburile de praz cu pasta de carne şi se prăjesc uşor într-o tigaie cu grăsime. Restul prazului se toacă mărunt şi jumătate se pune într-o tavă sau tigaie de 2-3 I.
Peste prazul tocat se aşază bucătile de praz umplut, iar deasupra se aşază restul de praz tocat. Se toarnă untura (uleiul) în care s-a prăjit prazul umplut, bulionul subfiat şi zeamă cât cuprinde. Se dă la cuptor şi se lasă până ce fierbe orezul (cam 30-45 de minute).
Pofta buna!