Praz umplut cu icre
PrinteazaPraz umplut cu icre
Pentru : 18 persoane
- 18 fire praz
- 250 g ulei
- 120 g icre tescuite
- lămîie
- 2 felii franzelă
- salată verde
- măsline pentru ornare
Mod de preparare:
Prazul se pregăteşte în segmente ca în reţeta anterioară şi se prepară pentru umplut.
Se prepară salata de icre de crap sau ştiucă, se amestecă cu franzela muiată şi stoarsă.
Untdelemnul se introduce în prepararea salatei cîte puţin (se picură) ca la maioneză, amestecîndu-se compoziţia. între timp, se picură zeama de lămîie, corespunzător. Se umplu apoi tuburile de praz care se aşază pe verticală montîndu-se cîte o măslină în capul tubului.
Prazul umplut se unge cu untdelemn, pentru un aspect frumos.
Varianta cu icre negre se prepară la fel ca cea de mai sus numai că se amestecă salata de icre cu migdale dulci (30 bucăţi), prăjite şi curăţate care apoi se pisează foarte bine.
Preparatul este un antreu deosebit.
Se garniseşte cu verdeaţă, măsline, şi feliuţe de lămîie.
Pofta buna!