Praz umplut cu masline tocate
PrinteazaPraz umplut cu masline tocate
Pentru:12 persoane
- 18 bucăţi de praz tăiate scurt
- 250 g măsline (negre)
- 50 g ulei
- pătrunjel
Mod de preparare:
Prazul se taie în segmente scurte de circa 7 cm preferîndu-se părţile groase dinspre cap, apoi se fierbe uşor 12 minute la foc moderat, în apă cu sare.
Se scoate imediat prazul din apă şi se lasă să se răcească după care se scot din bucăţile de praz, părţile din mijloc (tuburile concentrice) lăsînd astfel cele 1-2 tuburi exterioare.
Măslinele după ce au fost bine desărate se toacă foarte mărunt (eliminînd sîmburii) după care se stropesc cu zeamă de lămîie şi se amestecă bine cu ulei şi pătrunjel tocat mărunt.
Cu această compoziţie se umplu tuburile de praz, după care se ung cu ulei şi se aşază pe o tavă (platou) într-o figură estetică garnisită corespunzător.
Pofta buna!