Praz umplut cu orez si bulion
PrinteazaPraz umplut cu orez si bulion din: praz, orez, ou, faină, ulei, bulion, piper boabe, zahăr, verdeaţă, sare.
Ingrediente:
- 4-5 fire praz
- 1 ceaşcă orez
- 1 ou
- 1 lingură faină
- 1 ceaşcă ulei
- 1 lingură bulion
- piper boabe
- zahăr
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Prazul se curăţă şi se spală, apoi se taie bucăţi şi se fierbe un sfert de oră în apă cu sare. Bucăţile se golesc de miez, se păstrează doar câte trei-patru foi din partea exterioară.
Orezul se fierbe, se amestecă într-o farfurie cu un ou, verdeaţă tocată, sare şi o linguriţă de faină, eventual o linguriţă de bulion.
Se umplu bucăţile de praz cu acest amestec, se aşează într-o formă unsă cu ulei, se acoperă cu apă caldă după ce s-a dizolvat în apă o linguriţă de bulion.
Se adaugă o lingură d.e zahăr şi se introduce forma în cuptorul cald, la foc potrivit, pentru o jumătate de oră. în sos se pun la fiert şi câteva boabe de piper. Se serveşte rece.
Pofta buna!
Din poza arata bine, acum nu stiu ce gust are, asa ca nu m-as baga sa incerc asa ceva