Praz umplut cu orez si ceapa

Printeaza

Praz umplut cu orez si ceapa din: praz, orez, untdelemn, ceapa, faina, sos de rosii, zeama de lamaie.

Ingrediente:Praz umplut cu orez si ceapa

  • 10 fire praz gros
  • 4 linguri orez
  • 3 linguri untdelemn
  • 2 cepe
  • o lingură făină
  • un pahar sos de roşii
  • o linguriţă zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă prazul, se opăreşte, se taie partea albă în bucăţi lungi de 6 cm, se scoate miezul apăsând cu degetul.

In untdelemn încins se amestecă miez tocat de praz cu ceapă tocată şi cu orezul fiert. Cu aceasta se umplu bucăţile de praz care se aşează într-o cratiţă. Se căleşte o ceapă mică, tocată, împreună cu faina, apoi se pun sucul de roşii, zeama de lămâie şi se face un sos, care se toarnă peste prazul umplut.

Se pune la fiert în cuptor şi se lasă până scade sosul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.