Praz umplut sau sarmalute de praz

Printeaza

Praz umplut sau sarmalute de praz

Ingrediente:Praz umplut sau sarmalute de praz

  • 1,5 kg praz
  • 500 g carne viţel tocată
  • 500 ml supă vită
  • 2 ouă
  • 1 pahar vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă miere
  • 50 g piure ardei gras şi roşii
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se spală, se taie prazul  partea cea groasă  în bucăţi de lungimea unei ţigărin . Se scoate miezul, lăsând una-două-trei foi miezul se toacă, se freacă cu carnea, ouăle, sarea şi piperul.

Se umplut de praz, se rumenesc în unt se sting cu supa fierbinte de vită şi cu vin alb (amestecat cu piure de roşii şi ardei şi miere) .

Vor fierbe, circa 1 oră, acoperit cât de cât, pe un foc mic.

Când zeama a mai scăzut, se trec în cuptor la foc potrivit, să se rume­nească frumos încă 10 minuţele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.