Praz umplut sau sarmalute de praz
PrinteazaPraz umplut sau sarmalute de praz
- 1,5 kg praz
- 500 g carne viţel tocată
- 500 ml supă vită
- 2 ouă
- 1 pahar vin alb sec
- sare
- piper
- 1 linguriţă miere
- 50 g piure ardei gras şi roşii
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se spală, se taie prazul partea cea groasă în bucăţi de lungimea unei ţigărin . Se scoate miezul, lăsând una-două-trei foi miezul se toacă, se freacă cu carnea, ouăle, sarea şi piperul.
Se umplut de praz, se rumenesc în unt se sting cu supa fierbinte de vită şi cu vin alb (amestecat cu piure de roşii şi ardei şi miere) .
Vor fierbe, circa 1 oră, acoperit cât de cât, pe un foc mic.
Când zeama a mai scăzut, se trec în cuptor la foc potrivit, să se rumenească frumos încă 10 minuţele.
Pofta buna!