Pregatirea carnatilor de porc
PrinteazaPregatirea carnatilor de porc: carne de porc, slanina, usturoi, cimbru, ienibahar, piper, sare.
Poate te intereseaza si:
- Carnati de porc picanti cu cimbru si usturoi
- Carnati de porc cu boia si rozmarin
- Carnati de porc semiuscati
Ingrediente:
- 2 kg carne porc
- 500 g slănină
- 2-3 căţei de usturoi
- cimbru
- ienibahar
- piper
- sare
- puţină apă
Mod de preparare:
Alegem carne de porc: garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoatem oasele şi dăm prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare şi piper, după gust; de asemenea usturoiul pisat bine cu puţină sare şi puţină apă. Mai fierbem puţin cimbru, ienibahar, şi frămîntăm cu mana carnea împreună cu mirodeniile, turnînd încet 2—3 linguri apă rece.
Scoatem sita şi cuţitul de la maşina de tocat şi aplicăm palnia de umplut camaţi. Tragem pe palnie maţele curăţate bine adunate la un loc. Introducem carnea în maşină şi umplem carnaţii. Cu o mană învartim manivela, iar cu cealaltă ţinem între degete capătul maţului (ca să nu iasă tocătura afară). Potrivim cu mana ca să nu se îndoaie şi să nu capete umflături.
Cînd sunt gata, îi atîrnăm undeva afară (la ţară sub streaşină) pentru ca să se zvante.
O parte din carnaţi se pot afuma.
Capetele carnatului nu se leagă, ci se ating puţin de plita încinsă, ele se strang închizîndu-se complet.
Pofta buna!