Pregătirea fazanului pentru preparare

Printeaza

Pregătirea fazanului pentru preparare: Fazanul trebuie ţinut câteva zile, mai ales dacă este bătrân, atârnat cu capul în jos, pentru fezandare.

Durata ţinerii la frăgezire, depinde de vârsta fazanului şi de temperatura la care se ţine. Pe timp rece, se ţine atârnat 2-5 zile, iar pe timp mai puţin răcoros, 1-2 zile.

Ca şi celelalte păsări sălbatice, nu se curăţă de pene înainte, ci în momentul când se pune la marinat sau când se prepară pentru gătit.

După smulgerea penelor, fără a fi opărit, se pârleşte, se freacă cu puţin mălai. Se spală şi se şterge.

Se scot măruntaiele şi se şterge din nou, nu se spală cu apă. Fazanul tânăr nu se marinează, ci numai cel bătrân.

Pregătirea fazanului pentru preparare

Pregătirea fazanului pentru gătit este o etapă importantă, care contribuie semnificativ la calitatea finală a mâncărurilor în care este folosit. Iată pașii esențiali pentru a pregăti corect un fazan înainte de gătit:

Dezosarea

Înainte de a începe, este esențial să dezoasezi fazanul dacă rețeta o cere. Aceasta implică îndepărtarea pieptului și a coapselor de pe schelet, păstrând cât mai multă carne posibil. Utilizează un cuțit ascuțit și urmează cu atenție conturul oaselor.

Curățarea

Asigură-te că fazanul este bine curățat, îndepărtând orice pene și resturi rămase. Interiorul trebuie, de asemenea, curățat complet, eliminând organele interne și orice urmă de sânge.

Spălarea

Spală fazanul sub apă rece curgătoare pentru a îndepărta orice impurități rămase. Este important să faci acest lucru cu grijă pentru a nu deteriora carnea.

Uscarea

După spălare, usucă bine fazanul cu prosoape de hârtie. Umiditatea excesivă poate împiedica condimentele să adere la carne și poate afecta modul în care se rumenește carnea în timpul gătitului.

Marinarea

Marinarea fazanului nu este obligatorie, dar este recomandată pentru a îmbogăți aroma și pentru a asigura o carne mai suculentă și mai fragedă.

Poți folosi o marinadă simplă din ulei de măsline, suc de lămâie, usturoi, sare, piper și ierburi aromatice precum rozmarinul și cimbrul.

Lăsați fazanul să marineze cel puțin câteva ore sau peste noapte în frigider.

Pregătirea pentru gătit

Înainte de a găti fazanul, lasă-l să ajungă la temperatura camerei pentru aproximativ 20-30 de minute. Acest lucru ajută la gătirea mai uniformă a cărnii.

Condimentarea

Înainte de a introduce fazanul în cuptor sau pe grătar, asigură-te că este bine condimentat.

Sarea și piperul sunt esențiale, dar poți adăuga și alte condimente, în funcție de rețeta aleasă.

Respectând acești pași, vei asigura că fazanul tău va fi pregătit optim pentru gătit, ceea ce va duce la un rezultat final delicios și apreciat de toți cei care îl vor degusta.

 

 

 

 

Fazan cu ciuperci

Fazan cu ciuperci din: fazan, unt, sare, cartofi, ciuperci, patrunjel. Ingrediente: un fazan potrivit unt sare cartofi 250 g ciuperci pătrunjel verde   Mod de preparare: Păstrăm capul fazanului, cu o parte din pielea de pe gât necurăţată de pene, pentru a orna cu el friptura. Curăţăm corpul de pene, îl spălăm şi îl sărăm; […]

Friptura de fazan cu vin

Friptura de fazan cu vin din: fazan, unt, vin, slanina, sare, piper. Ingrediente: 1 fazan 2 linguri cu unt 1 pahar cu vin sare piper boabe slănină afumată   Mod de preparare: Stropiţi fazanul cu unt, săraţi-l pe dinăun­tru şi pe dinafară, acoperiţi carnea cu fâşii subţiri de slănină afumată şi puneţi în tava de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Credeam ca se curata inainte de pene, asta e chiar ciudat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.