Pregatirea pestelui la gratar
PrinteazaLa fel ca pentru afumat, practic toate speciile de salmonide sunt potrivite şi pentru pregătire la grătar. Asta înseamnă că toate speciile de păstrăv precum păstrăvul indigen, păstrăvul curcubeu şi bineînţeles şi fântânelul pot fi pregătite astfel.
La fel de gustoase dar în acelaşi timp mai pline de oase sunt şi speciile; de peşte cu carne albă (din familia crapului)) precum plătica, cleanul, scobarul, morunaşul, mreana, babuşcă, oblete.
Bineînţeles că şi crapul precum şi rudele sale chineze: sângerul şi novacul, dar şi speciile autohtone de lin, biban, şalău au un gust minunat la grătar. Trebuie să avem însă grija să nu îi lăsăm prea mult pe grătar deoarece carnea se va usca foarte repede.
Şi alte specii de peşte de apă dulcee pot fi în mare parte preparate la grătar.
Dintre peştii marini, amintesc scrumbia şi heringul care surnt cunoscuţi ca Steckerlfisch (peşte la proţap).