Preparat anticolesterol: Ciuperci umplute
PrinteazaCiuperci umplute din: ciuperci, jambon, ceapa, usturoi, ierburi de Provence, branza, ulei, parmezan, sare, piper.
- 8 ciuperci mari albe de umplut
- 4 felii de jambon slab degresat
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 vârf de linguriţă de ierburi de Provence
- 50 g brânză proaspătă degresată de tartinat
- 1 lingură ulei de măsline
- 4 linguriţe parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la termostat 6 (180 grade C). Tăiaţi baza piciorului ciupercilor, spălaţi-le, apoi îndepărtaţi cozile şi tocaţi-le împreună cu feliile de jambon. Curăţaţi si tăiati în felii subţiri usturoiul şi ceapa. încălziţi uleiul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul şi ceapa, apoi tocătura de ciuperci.
Săraţi, piperaţi, adăugaţi ierburile de Provence, amestecând 3 minute. Adăugaţi brânza proaspătă şi lăsaţi încă 5 minute.
Garnisiţi ciupercile cu amestecul, apoi aranjaţi-le într-o tavă, presăraţi deasupra parmezan şi ţineţi-le la gratinat aproximativ 20 minute (ciupercile trebuie să fie moi).
Pofta buna!